Musang jaga ayam.

Copy & Paste saja tapi bangsa Melayu serta anak cucu kita kena ambil tau 👇* *AMANAH ADALAH JELMAAN REGIMEN KE-10 PARTI KOMUNIS MALAYA*

Ketidaktentuan suasana politik sekarang menimbulkan pelbagai spekulasi. Namun jangan kerana ghairah nak tahu siapa akan jadi PM kita terlepas pandang agenda sulit tangan-tangan hitam yang sentiasa mencari ruang dari kealpaan kita itu. Mereka ialah cina DAP.

Matlamat dan cara DAP berpolitik sebijik macam Parti Komunis Malaya (PKM) yang di ketuai Chin Peng dahulu. Bezanya PKM bergerak di dalam hutan sedangkan DAP bergerak di tengah-tengah masyarakat kita. Pihak PKM menggunakan senjata dan kekerasan manakala DAP pula menggunakan sentimen dan muslihat politik untuk menyembunyikan tujuan sebenar mereka.

Cita-cita PKM ialah untuk menjadikan Malaya ketika itu sebagai sebahagian daripada Wilayah Negara China yang membawa fahaman komunis sepenuhnya. Cita-cita DAP pula ialah hendak jadikan Malaysia sebuah negara republik dimana tiada lagi sistem beraja, tiada dasar perkauman dan tiada keutamaan agama (No Bumiputra No Islam). Sebagai sebuah republik orang cina boleh menjadi Presiden yang penuh berkuasa di negara ini – sebijik macam Singapura.

Apa kah persamaan AMANAH dengan Rejimen Ke-10 PKM?
Menyedari PKM terdiri daripada 70% bangsa cina dan majoriti penduduk Tanah Melayu ketika itu adalah Orang Melayu yang tidak sukakan PKM, Chin Peng telah mengwujudkan satu pasukan khas Orang Melayu dalam PKM di kenali sebagai Rejimen Ke-10 yang berpengkalan di Pahang.

Samalah juga dengan DAP, menyedari DAP majoriti di kuasai oleh orang cina maka Lim Kit Siang dan kuncu-kuncunya telah menubuhkan AMANAH bertujuan untuk memperdaya masyarakat Melayu agar menerima DAP sebagai parti yang boleh dipercayai dan perlu disokong.

Walaupun di atas kertas AMANAH adalah parti yang berasingan dengan DAP, tetapi realitinya AMANAH adalah hakmilik DAP kerana segala gerak kerja AMANAH diatur dan direstui oleh kepimpinan DAP. Keperluan kewangan AMANAH termasuk duit poket para pemimpinnya juga dibiayai sepenuhnya oleh DAP. Kalau ditanya pemimpin DAP berapa kah jumlah kerusi yang DAP ada sekarang mereka akan kata 53 bukannya 42. Ini kerana di dalam minda DAP 11 kerusi AMAMAH itu sebenarnya adalah milik DAP sepenuhnya.

Jelaslah PKM dan DAP telah menggunakan strategi yang sama untuk pecah belahkan orang Melayu – iaitu ‘menyerang’ secara bersenjata (PKM) dan secara politik (DAP). Rejimen Ke-10 dan AMANAH adalah instrumen yang diwujudkan untuk memporak-perandakan orang Melayu agar mereka sentiasa bergaduh sesama sendiri di mana yang untongnya adalah kaum cina jua.

Tetapi antara pemimpin AMANAH dengan para angguta Rejimen Ke-10 PKM sangat jauh bezanya. Majoriti Orang Melayu yang masuk ke hutan menyertai gerakan komunis pada masa itu di dorong oleh semangat nasionalisme yang tinggi iaitu mahu menghalau penjajah British dari Tanah Melayu. Mereka ini sebenarnya adalah pejuang kemerdekaan dan bukannya petualang seperti yang cuba digambarkan oleh propaganda British. Mereka menyertai PKM kerana percaya itu cara terbaik untuk halau penjajah dari bumi tercinta ini. Malangnya para pemimpin Melayu ketika itu telah terperdaya dengan tipu helah cina komunis. Mereka langsung tidak tahu tentang agenda sulit Chin Peng untuk menjadikan Malaya sebagai sebahagian daripada Wilayah China!

Lain pula dengan para pemimpin AMANAH. Mereka sebenarnya tahu tujuan DAP yang berpegang kepada konsep ‘Malaysian Malaysia’nya, yang sangat chauvanis dan anti Raja dan anti Islam. Itu semua mereka telan sahaja kerana mata mereka telah di kaburi wang ringgit dan sedikit kuasa yang telah ditaburi DAP di depan mereka.

Hati-hatilah dengan Musang Berbulu Ayam ini.

*Kassim Che’Pa*
Shah Alam

Leave a Comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s