Blog

Fatwa.

Justru mesyuarat jawatankuasa fatwa negeri johor bersetuju memutuskan bahawa hukum penggunaan vaksin covid19 adalah diharuskan, walaubagaimanapun sekiranya vaksin covid19 tersebut mendatangkan mudarat secara umum dan meluas kepada kesihatan badan dan akal manusia, maka penggunaannya adalah dilarang. Dan Allah maha Mengetahui akan kebenaran.

Kicap kipas udang.

Kicap Cap Kipas Udang Jenama HABHAL sudah tidak asing lagi di Nusantara ini. Namun, terdapat kekeliruan di sebalik sejarah sebenar lahirnya kicap tersohor itu. Seringkali kita dengar kejayaan Kicap Cap Kipas Udang dikaitkan dengan Haji Lambak bin Mohamed dari Johor yang dikatakan adalah pengasasnya. Haji Lambak menghembuskan nafasnya yang terakhir di kediamannya di Larkin JayaContinue reading “Kicap kipas udang.”

Kontrak sosial.

APA ITU KONTRAK SOSIAL *Hebahkan kepada anak cucu, saudara mara, sahabat handai dan siapa saja* *BANGSA MELAYU keistimewaannya adalah hak kita agar semua sedar.* *Asas Perlembagaan Tanah Melayu Malaysia yang kita perlu tahu.* *Kontrak sosial diasaskan dari 5 hak orang Melayu dan dari situ Perlembagaan Malaysia digubal:* *1. Raja Berpelembagaan**2. Agama Islam**3. Bahasa Melayu**4. HakContinue reading “Kontrak sosial.”

Musang jaga ayam.

Copy & Paste saja tapi bangsa Melayu serta anak cucu kita kena ambil tau 👇* *AMANAH ADALAH JELMAAN REGIMEN KE-10 PARTI KOMUNIS MALAYA* Ketidaktentuan suasana politik sekarang menimbulkan pelbagai spekulasi. Namun jangan kerana ghairah nak tahu siapa akan jadi PM kita terlepas pandang agenda sulit tangan-tangan hitam yang sentiasa mencari ruang dari kealpaan kita itu.Continue reading “Musang jaga ayam.”

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.


Follow My Blog

Get new content delivered directly to your inbox.